Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

To Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ!

Είναι μια όαση στην έρημο της επαρχίας, τόπος άθλησης και άσκησης για κάθε ηλικία, τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς και κατοικία σπάνιων πτηνών. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα τελευταία χρόνια, η λίμνη και το Οικοτουριστικό κέντρο μας, κινδυνεύουν από τη ρύπανση των αλιέων, των αθίγγανων, των αλλοδαπών, αλλά και ημών των ιδίων, των κατοίκων του Τυχερού.

Πρώτοι εμείς, ας δείξουμε τον τρόπο!
• Να ρίχνουμε τα απορρίμματά μας, όχι όπου τύχει, αλλά στο πλησιέστερο καλάθι.

• Να μη ρίχνουμε μπάζα και σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο.

• Να χρησιμοποιούμε ελεύθερα τους ξύλινους τραπεζόπαγκους, αλλά να τους αφήνουμε καθαρούς.

• Να ειδοποιούμε την αστυνομία όταν βλέπουμε παράνομους κατασκηνωτές (αθίγγανους), οι οποίοι δυστυχώς δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και άρα ο μοναδικός τρόπος απαλλαγής από τα απορρίμματά τους, είναι η απομάκρυνσή τους από τον χώρο.

• Να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι ο καθένας μας έχει ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον. Η παιδική χαρά, οι όχθες της λίμνης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, πρέπει να συντηρούνται καθαρά και περιποιημένα και γι’αυτό χρειάζεται όλοι μας να βάλουμε ένα χεράκι!

Να μην περιμένουμε τα πάντα από τη δημοτική αρχή! Πρώτα εμείς, έπειτα οι δημοτικές υπηρεσίες και οι δύο μαζί σε αγαστή συνεργασία να κάνουμε ένα ΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΙΟ!

Green Team ΤΥΧΕΡΟΥ*

*Η ομάδα μας, πρόσφατα έκανε «Επίθεση Καθαριότητας» στο Οικοτουριστικό Κέντρο και περιμένει κι από εσάς την ενεργή συμμετοχή σας στην ομάδα ή τη στήριξή σας, τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου